lauantai 10. elokuuta 2019

Elokuun keltaiset kukat

Kun kultapallot ovat parhaassa kukassaan, tietää, että kesä alkaa olla lopuillaan. Kultapallo on perinnekasvi, joka tyytyy vähään. Se ei vaadi kasvupaikaltaan paljon, ja maljakossakin se jaksaa sinnitellä kauniina toista viikkoa.

Kultapallo saa hyvälle tuulelle!

Haluan pitää maljakkoon poimittujen kultapallojen varret mahdollisimman pitkinä. Kultapallo on sen verran näyttävä kukkija, että jo muutama varsi riittää. Maljakko saa mielellään olla korkea.Yksinkertainen maljakko on 80-luvulta.

Siperianunikko kukkii lähes koko kesän. Puhjenneen kukan terälehdet putoavat melko nopeasti, eikä siperianunikkoa siksi useinkaan näe maljakkoon poimittuna. Mutta jos kukat poimii nuppuvaiheessa, saa muutaman päivän kestävän näyttävän kimpun. Siitepöly saattaa kyllä aiheuttaa sotkua, joten valkoinen pöytäliina ja siperianunikko eivät oikein sovi yhteen.

Kuin kerättyä auringonpaistetta!


Siperianunikko on niin hehkuvanvärinen ja persoonallinen, että jo yhdestä kukasta saa taiteellisen asetelman. Se on kaunis jo nuppuvaiheessa.

Kupittaan saven maljakko 50-luvulta sopii hyvin yhdellekin kukalle.

Lähijoutomailla kasvaa runsaasti kultapiiskua. Tänään poimin seuraksi vähän kissankelloja. Kultapiisku ei kestä maljakossa kovin pitkään, mutta pari päivää sentään. Kissankello sen sijaan on kestävä.

Keltainen ja sininen ovat hyvä vastapari.

Kultapiiskut ovat vähän jäykkiä, joten maljakossa on hyvä olla avautuva suuaukko.


Välimerensininen maljakko on 50-luvulta. Siinä moni kimppu näyttää kauniilta.


Sininen heijastus valkoisella liinalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti